• darkblurbg

 ​Even voorstellen: Bernadette Hermans


Ik ben een vrouw van 55 jaar, geboren in het zuiden van Nederland, sinds 2004 woonachtig in Hillegom met mijn man en 2 katten. Ik heb in verschillende beroepsgroepen gewerkt, altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging, naar persoonlijke groei. Dit bracht me van het Jeugdwerk naar administratieve banen en toen dat teveel routine werd en te weinig uitdagend, besloot ik als reisbegeleidster de wereld te gaan verkennen. Een prachtige tijd volgde in Europa en Azië waar ik groepen met veel plezier heb rondgeleid, volop genietend van mensen, cultuur en natuur. Het Boeddhisme waarmee ik kennis maakte in Azië draag ik sindsdien in mijn hart. In 2001 besloot ik terug te keren naar Nederland, verlangend naar een eigen plek, een huis, een relatie. 

Terug in Nederland, vond ik het behoorlijk lastig een nieuw leven op te bouwen. Ik streek neer in Haarlem, zocht een nieuwe baan, een huis. Mijn sociale netwerk was tot een minimum gekrompen na 10 jaar buitenland; ik voelde me regelmatig ontheemd en alleen. Paste ik hier nog wel? Wat wilde ik diep van binnen nu eigenlijk op dit moment in mijn leven? Hoe moest ik dat vormgeven, hoe kon ik daar komen? Per ‘toeval’ viel mijn blik op een brochure die uitleg gaf over Rebalancing. Ik belandde gedurende 2 jaar in diverse Rebalancing workshops in Haarlem. Met Rebalancing begon ik aan een reis naar mijn binnenkant…. 

De workshops leerden me mijn hoofd uit te schakelen en in contact te komen met mijn lichaam en te luisteren naar wat het me te vertellen had. Wat vond ik fijn, waar voelde ik me prettig bij? Ik leerde beter te voelen wat bij me paste. Dit bracht me tot de keuze in de Humanitaire Hulp te stappen, om zo een bijdrage te leveren aan het ondersteunen van de meest kwetsbare mensen die geconfronteerd worden met een natuurlijke ramp of slepend conflict.   

Daarnaast bleef ik aandacht houden voor het spirituele: volgde diverse Boeddhistische retraites, Reiki 1&2 en leerde Tai Chi. In 2014 besloot ik mijn innerlijke wens om de opleiding Rebalancing te gaan volgen te verwezenlijken en zo het contact met mijn innerlijk en mijn spiritualiteit te verdiepen. Een uitdaging aan te gaan met mezelf. Te verrijken als mens. 

 

 

In het najaar van 2017 heeft mijn Rebalancing praktijk Licht van Binnen gestalte gekregen.
Sinds het najaar van 2018 ben ik als stagiair verbonden aan de Rebalancingschool Nederland (www.rebalancing.nl), waar ik het docenten team mag ondersteunen in de opleiding tot Rebalancer.

Dit geeft me de mogelijkheid jou kennis te laten maken met Rebalancing en je te begeleiden op jouw unieke weg in het leven. Want die is voor iedereen anders en schuilt onder de oppervlakte. Het helpt je om hiermee in contact te komen, maar voordat je je weg inslaat, moet je meestal eerst afrekenen met oude zaken die in de weg staan. Zaken waar je waarschijnlijk al langer tegenaan hikt.

Rebalancing sessies helpen je via aanraking met aandacht oude ideeën over jezelf en verwachtingen van anderen los te laten. Helpt je dicht bij jezelf te komen. Helpt je steviger in je schoenen te laten staan en het leven te leven dat bij jou past, vanuit jouw kennis, inzichten en mogelijkheden, jouw kracht. 
Het kost moed, tijd, energie en tranen, om je diepste gevoelens te onderzoeken en de confrontatie met jezelf, met je angst en woede, twijfel en onmacht aan te gaan.
Maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het alleszins de moeite waard is; want het 
brengt je in contact met je hart, je essentie, je kracht, jouw innerlijk licht. 
Het is een proces dat ik iedereen van harte gun om een vervuld leven te kunnen leven. En te beseffen: het enige dat je nodig hebt en waar je altijd op kunt vertrouwen is jezelf!

 

 Wees van harte welkom in mijn praktijk in Hillegom en ervaar wat Rebalancing voor jou kan betekenen